

Zatoz 20ko hamarkada zoroetara Villa Lucía Gune Gastronomikoaren eskutik
Ostiral honetan, irailaren 17an, Biasteriko establezimendu honek ‘Gangsterren mokadu bat: 20. hamarkada eroa’ ospatuko du


Villa-Lucía Gune Gatronomikoa (Logroño errep.) irudimenari hegan egiten uzteko lekua izango da, dena posible den tokia, denboran zehar bidaiatu arte. Hor sentituko duzu berriro 20ko hamarkada zoro haien magia, gangsterrak benetako errege eta erregina bihurtu ziren garaia. Zoriontasunak bazter guztiak hartzen zituen garai batean, baina mafia indartu egin zen. Eta hori guztia ComeCulturaren hurrengo ekitaldiari esker, “Gansterren Mokadutxoa: 20. hamarkada eroa”, Biasteriko tartea hartuko duena, 0 Km.-ko produktuekin bereziki diseinatutako menu batekin eta ezustekorik ez da faltako.
Lehen Mundu Gerraren amaierarekin, mendebaldeko mundua lehertu egin zen. Zoriona susperraldi ekonomikoaren lagungarri zen, eta mundu guztiak bizitzaz gozatzea besterik ez zuen buruan. Jaiak, dantzak eta goizaldera arte zabaltzen ziren otorduak bihurtu ziren nagusi. Aldi berean, mafiak kalez kale zebiltzan. Gangsterrak armekin hiriko jaun eta andereak egin ziren, gainontzeko hilkorrak egunsentira arte dantzan ari ziren bitartean. Orain, zoriona falta izan zaigun garai baten ondoren, eta kaleetan maskarak nagusi diren garai baten ondoren, itxaropenean pentsatu eta ospatzera irteteko garaia da. Bizitza ospatzera, etorkizuna ospatzera, eta, batez ere, inoiz itzuliko ez den iraganaldia ospatzera. Horregatik, 20. hamarkadara arte bidaiatu nahi duzu?
Berriz ere magia senti dezazun, Villa Lucia Gune Gastronomikoak prestatu du topaketa berezi hau: ‘Gangsterren mokadutxo bat: 20. hamarkada eroa’. Twin Roomen zuzeneko ahotsekin, garai hartako swing musika eskainiko dute, eta gaualdi paregabea izango da. Bertaratzen direnen karakterizazioa ezinbesteko elementua izango da, eta bi mozorro onenak irailaren 24an egingo den “México Lindo” afarirako bi gonbidapenekin sarituko dituzte.
Gaua ikusteko, Villa Luciak menu bakarra diseinatu du. “Gangsterrentzako mokokadarekin”, Capone pasta-platertxo bat (“pomodori-rekin”), Islandiako bakailao-semimojama eta Norvegiako izokin marinatua, AOVE arroniz eta Añanako gatzarekin aurkituko ditugu. Ondoren, Errioxako hestebete sorta bat (Martínez Somalo) eta labanaz moztutako Euskal Herriko gaztak, Waldorf entsalada opil bat, Errioxako urdaiazpiko pimintonatu laskekin, labanaz pasatua, Iparraldeko atun bollitoa tipulina, piparra eta mahonesa errioxarrarekin Corleoneri gustatuko litzaioke. Eta, menua ixteagatik, txokolatezko heriotza, Fresaraba eta “cosa nostra” ren amaiera. Horri kafe eta infusio zerbitzua gehitu behar zaio, “Mamma” k egiten zuen bezala, eta Royal Bliss premium mixer eta toniken edo Coca-Colaren konbinatu bat. Diskrezioz, beraz, lege lehorra. Gainera, Monólogo ardo beltz onduak eta ARIA cava brut naturek egingo dute.
ComeCultura by Villa Lucíaren ekitaldi guztiak, eguraldiak aukera ematen badu, Terraza Vintagen egiten dira. Eraberritu ondoren, gune segurua bihurtu da, eta ezarritako neurri guztiek lasaitasuna eta zure gozamena bilatzen dute. Ekitaldi honetarako sarrerak eskuragarri daude jada www.comecultura.com webgunean, pertsonako 36 euroko prezioan (BEZa barne).