Arabako Errioxako XII. Enoturismo Foroaren xehetasun guztiak
Azaroaren 24an eta 25ean, Villa-Lucia Gune Gastronomikoa, Guardian, izango da enoturismoaren inguruko urteroko hitzordu honen topagunea.
Zein da 0 kilometroaren boterea negozio eta bizitza filosofia gisa? Noiz gainditzen du eskariak eskaintza? Nola lortu karta perfektua hiru teknika errazekin? “Marketina eta giza ekologia enoturismoan emozioak sortzeko”, “Trantsizio eredu berde eta iraunkorrak eraginkortasun energetikoa lortzeko”… Bi jardunaldi bizitan, enoturismoaren joera berriei balioa emango zaie sektorearen inguruko hitzaldi, mahai-inguru eta tailerren bidez, Arabako Errioxako enoturismoaren munduan lehen mailako helmuga turistiko baten esparruan.
Arabako Errioxa mahastizaintza eta ardogintza-lurraldea da, enoturismoa bisitatzen eta maite duena gure ardoen eta esperientzien aberastasun eta aniztasunagatik harrapatu, liluratu eta gatibatzen duena. Eta gure itxaropenak eta kalitatea hobetzen jarraitzeko, duela hamarkada bat baino gehiago sortu zen Arabako Errioxako Enoturismo Foroa, enoturismoarekin eta enogastronomiarekin lotutako hainbat gaitako profesional onenekin batera inspiratzen ikasteko urteroko hitzordua.
Foro horren 12. edizioa azaroaren 24an eta 25ean izango da, Villa-Luzia Gastronomia Gunean, Guardian (Arabako Errioxako hiriburua). Bertan, bezero gero eta zorrotzagoentzat esperientzia berriak sortzeko formula bilatzen saiatuko dira, eta, aldi berean, lan-merkatuaren problematika aztertuko dute eta trantsizio berde eta iraunkorrerako irtenbideak bilatzen saiatuko dira.
1. jardunaldia: azaroak 24, osteguna
Foroa abiarazteko, Km0-aren boterea negozioaren eta bizitzaren filosofia gisa izeneko esparru-txostena egingo da (10:30-11:30), Josetxo Aratibel enpresariaren eskutik. Jarraian, Bezeroentzako esperientzien sorkuntza gero eta zorrotzagoari ekingo zaio (12:00-13:15), Cristina Soler Llopard Cava S.A. enpresako gerentearen eta Sara Sánchez Rusticae enpresako CEOaren eskutik, besteak beste. Goizeko saioa amaitzeko, mahai-ingurua izango da: Eskariak eskaintza gainditzen duenean: sektorearen egungo lan-arazoa ‘(13:15-14:30), Elena Martín SEA Ostalaritzako presidentearekin; Abencio Millán, Santo Domingo de la Calzadako (Errioxa) Ostalaritza eta Turismo Eskolako zuzendariarekin; Felipe García, Arabako Foru Aldundiko Enplegu, Merkataritza eta Turismo Sustapeneko zuzendariarekin; eta Sonia Fuentes, Toloñoko gerentearekin.
Ondoren, hiru bazkari-tailer egingo dira (14: 30-16: 00). Gastronomikoa, Nola lortu karta perfektua hiru teknikarekin ‘, Antonio Borrego ostalaritzako aholkulariaren eskutik; Packaging, Eatyjet-eko Amina eta Alejandrorekin, nomada gastronomikoak; eta Protocolo (kontsumitzaile berriak), Iván Álvarezekin, De Mil Arroz-en’, arrozaren mundua zuk nahi duzun lekuan gozatzeko eta dastatzeko.
2. jardunaldia: azaroak 25, ostirala
Hasiera emango zaio Marketing y ecología humana para crear emociones en el enoturismo ‘hitzaldiarekin (09: 30-10: 30), Arturo Crosby Forum Naturako CEOaren eskutik. Eta beste ponentzia batekin jarraituko du: Energia-eraginkortasuna lortzeko trantsizio berde eta jasangarriko ereduak (11:00-12:00), Rafael Poquet Emin Energyko Eraginkortasun Energetikoaren arloko arduradunak emana. Ondoren, ‘El poder de la competición’ mahai-ingurua (12:00-13:30), Michel Suarez Euskadiko Pintxos-Borda Berri txapelduna eta David Pallàs World Chocolate Master txapelduna, besteak beste. Eta azkenik, Entzun aktiboa eta entzute pasiboa gure negozioetan ‘hitzaldia (13:00-14:15), Kocodec Psikologia S.C.ko Elena García Ozoresen eskutik.
Foroaren amaieran (14:00-15:00) Miguel Suarezek egindako bi pintxo eta agur-ardoa dastatuko dira.
Foroan izena emateko epea zabalik, bere webgunean
Arabako Errioxako XII. Enoturismo Forora bertaratzeko interesa duten guztiek hemen eman dezakete izena: https://bit.ly/3FdPoJe. 40 euro (Foroa) eta 80 euro (Foroa + Bazkaria). Eta Arabako Errioxako Ardoaren Ibilbideko bazkideentzat: 25 euro (Foroa) eta 50 euro (Foroa + Bazkaria). Itxiera-ekitaldira joango dela baieztatu behar da.