Villa Lucía Gune Gastronomikoak bere karta berritu du eta bi menu berri eskaintzen ditu
Barra-belarria!: km.0 baserriko arrautza-gorringoak, Arabako Errioxako Novillako Carpaccio izozkiarekin, AOVE arroniz ‘, «Hanburgesa artisaua», «Cabrito errea Azpigorri». Inork egin al diezaioke aurre halako tentazio gozoei? Udazkena iristearekin batera, Villa-Lucía Erretegia – Guardiako Gastronomia Gune ezaguna eta D. O. Caren lehen Km.0 jatetxea. Errioxa – Bere sukaldaritza eskaintzari aire berritua ematen dio karta berri batekin eta ahosabai zorrotzenen gozagarri izango diren bi menu berrirekin. Jangela on eta lasaira animatzen duen urteko garai honetan, Villa Luciako mahaia eta mahai-zapia osagarri ezin hobea dira Arabako Errioxara, ardoen lurraldera eta bizitza osoan gogoratzen diren esperientzietara, joateko. On egin!
Erdi Aroko Biasteriko Hiribilduan – Arabako Errioxako hiriburua eta bihotza – Leku berezi bat duzu zain, euskal-errioxar enogastronomia tradizionalik onena eskaintzeko. Villa-Lucía da, D. O. Ca.-ren lehen Km.0 jatetxea izatearen aitorpena ez ezik. Errioxa; aitzitik, Slow Food izeneko nazioarteko mugimenduak ere egiaztatuta eta homologatuta dago, eta Solete Repsol bat du. Bertan, Juan Antonio Gómez eta Fabian Tofolón sukaldari sarituen eskutik, bertako gastronomia eta Luchy Santamariaren errezeta tradizionalak bizi dira. Hori guztia, vintage industrial bikaineko jangela nagusi baten marko liluragarrian.
Villa-Lucía, zalantzarik gabe, leku aproposa da Guardiara joan ondoren ahosabaiari apeta bat emateko. Eta are gehiago Gastronomi Guneak bere gutun berritua, «Bi menu berri !», estreinatzen duenean. Hona hemen sukaldaritzako tentazioetako batzuk.
Villa-Luziaren gutun berri eta anitza
Hasteko, Arabako Errioxako Novillako Carpaccio (AOVE arronizko izozki krematsuarekin) edo “Txuleta kroketak” proposatzen dizkizu, besteak beste. Koilara-plater gisa: “Patatak lautadatik errioxar erara” edo “Potxak errioxar erara“. Baratzetik eta eskortatik datoz Km.0 ‘baserriko arrautza-irudiak, arroz krematsua (perretxiko, onddo eta garifunekin), edo entsalada ilustratuaren aukera beganoa. Kostaldetik Islandiako bakailao solomoa (Errioxako saltsarekin, tomatearekin eta piperrekin) ‘edo otarrainxken brotxeta‘ proposatzen digu. Haragia maite dutenentzat, honako plater hauek: «Cabrito errea Azpigorri», «Behi-karrilerak» (mendikoak, ardoari estofatuak eta bere goarnizioarekin; amona Luchyren tankerakoak), «Muturrekin eta hankekin», «Km.0 esne-arkumetxoak» (xirrixkarekin erreta), edo «Hamburgesa artisaua (ardi-haragiarekin). Postreetan, berriz, Torrija kremarekin (amona Luchyrena) ‘, gazta-krematsua alderantziz (cumble karraskaria, Fresaraba eta ardoa)’ edo «Fresas Fresaraba» (ozpin baltsamikoan salteatuak eta AOVE arronizen izozkia). Eta haurrentzat, menu berezi bat: “Jende xehea”, Arabako Errioxako txahal-filetez eta oilasko errearen paparrez osatua, “Urdaiazpiko kroketatxoak“, patata frijituak eta izozkia.
Vintage Erretegia ‘menua
Hasteko, partekatu beharreko plater batzuk, hala nola Kantabriako mendilerroko bigantxa-Carpaccioko Zentroa Idiazabalgo lauzekin, Añanako gatzarekin eta oliba-olio birjinaren izozkiarekin, Km.0 ‘-ko arroniz aparteko oliba-olioarekin, “Txuleta kroketa artisauak arrautza-fabrikaren gainean” 0’ ko arrautza-ontzian, “Txupitoko tometiko banakako foie-gatzarekin eta 0 ‘sagar-konpota. Bigarrenei dagokienez, bederatzi plater aukeratu behar dira, horien artean: ardo beltzarekin eta bere goarnizioarekin estofatutako behi-karrilera, Basatxerriko sekretua (labeldun baserriko txerrikia) txingarretan, Lautadako bi saltsa eta patata frijitu, baserriko arrautza-irudiak, mendiko boilur-olioa, 0 gazta urgarriko xafla, parmentierra eta Arabako lautadako patatak. Eta postre gisa, besteak beste, honako hauek: «Goxua en tarrito hermético a nuestra manera», «Yogourt artesano muy cremoso» (ardo beltzaren babesarekin, aukerakoa) edo «Cazuelita de arroz con leche». Vintage Erretegia menu hau gutxienez bi mahaikiderentzat da eta pertsonako 37,50 euroko prezioa du (BEZa barne, edariak aparte).
Denboraldiaren menua
Asteartetik ostiralera, eguerdian (jaiegunetan, zubietan edo Aste Santuan ez da baliozkoa). Sukaldariaren aperitibo batek lehen zortzi plateri bide ematen die, besteak beste: Islandiako bakailao-semimojamako entsalada, ozpina, Fresarabako marrubiak (sasoian) edo sasoiko frutak eta baserriko letxugak ‘, Luchy amonaren tankerako barazki-menestra’ edo Km.0 ‘. Hamar bigarren plater aukeratu behar dira, horien artean: km.0 ‘astiro prestatutako esne arkumetxo gisatua, Islandiako bakailao solomoa errioxar erara, edo baserriko oilaskoa Lautadako patatarekin Km.0’ okindegira. Eta beste hamar postre, aukeran, horien artean: “Ardi eta ezti esnea”, “Idiazabalgo izozkia intxaur eta irasagarrarekin” edo “txokolatezko bizkotxo jariakorra”. Menu honek 27,95 euroko prezioa du pertsonako (BEZa barne), Errioxa Jn. Ka ardo gaztearekin, urarekin eta ogiarekin.
Deskontu berezia Ardoaren Museoan
Villa-Luzian jateak erakargarritasun turistiko erantsia du: ardoaren Museoaz ( % 100 inklusiboa eta eskuragarria) eta 4D Esperientziaz (Lurreko Lurrean) gozatu ahal izatea (nazioarteko 18 sari, Hollywooden, New Yorken, Vienan, Berlinen), 6,90 euroko prezio bereziarekin (ohiko 9,90 euroko prezioaren ordez) eta doan 12 urte baino gutxiago dituztenentzat. Eskaintza hau Villa-Luzian bazkaltzen den egun bererako baino ez da baliozkoa.