

“La Danza del Vino” ikuskizuna Villa-Luciara itzuliko da
Martxoaren 18an, larunbata, Biasteriko Gastronomia Guneak hartuko du gaualdi hunkigarri hau. Udaberriari ongi etorria emateko eta guraso guztiak, Joses, Pepes eta Pepitas, aldez aurretik zoriontzeko modurik onena, biharamuna haien santua baita!
‘La Danza del Vino’ ikuskizunak Arabako Errioxako inguru ederraren bihotzeraino eramango gaitu, Mulixka Dantza Taldearen eskutik. Talde hori 2017an sortu zen, eta Josu Sánchez dantzari eta koreografoak zuzendutako 14 artistak osatzen dute. Mulixkak (zeinaren goiburu eszenikoa “Sustrai zaharrez oroituz, kimu berriak sortzen ditugu” baita) dantza eta koreografien bidez ardoa egiteko prozesua antzeztuko du bere ikuskizunean; neguko loaldi sakonaren eta geroko kimuen ondoren mahats-orpoak esnatzearekin batera abiatuko da, mahastizainek mahastiak maitasunez eta arreta handiz nola ikuskatzen, mimatzen eta zaintzen dituzten ikusteko, negu hotzetik uda amaierara arte itxaronaldi luzea gogoratuz, espero den mahats-bilketarekin eta ardogintzan egindako prozesu luzearekin. Benetako omenaldia eskualdeko jendeari eta ardogileei, beren bizitza ardoa den jainkoen elixir preziatu honi eskaintzen baitiote. Hori guztia, gida berezi batekin: Félix María de Samaniego, XIX. mendeko fabulista ospetsua, Juanjo Monago aktoreak bizia ematen diona. Eta ikuskizunaren ondoren, dantza-festa Dúo Imperial-en abestiekin.
Emanaldia martxoaren 18an, larunbata, 21:00etan hasiko da eta bertaratzen direnek afari-pikoteo baten osagarri gastronomikoa izango dute. Bertan, Km.0 menua dastatu ahal izango dute.
‘Baserriko kaxatxoak‘ (barruan: ‘kardu-kremazko botilatxoa, Mendiko boilur-olioarekin‘, ‘Ebro ibaiko gure baratzeetako tomate-kremazko txupitoa, salmorejo erara‘ eta ‘Villa-Luciako sagar-konpotarekin foie-gatzaz egindako mini hermetikoa ‘), ‘Martinez Somalo eta Artzain-gaztaren Errioxako hestebeteen sorta‘, ‘Baserriko arrautza-gorringoa boilur-olioarekin, Arabako patata-parmentierra perretxikoekin, onddoekin eta urdaiazpikoarekin, Lautadako gazta-xafla eta lasto-patatak’, ‘Baserriko oilasko-rolla ardo beltz onduari egindako saltsa D.O.Ca. Rioja‘, ‘Basatxerri baserriko txerri patataren azkoien ogi-sandwich minia tenperatura baxuan eta hareharrizko arrautzekin‘, ‘Idiazabal gaztaren krematsua alderantziz Fresarabaren kuliekin eta hondoan ardoa, eta kurruskari kurruskaria koroan‘, kafe eta infusio-zerbitzuaz gain. Hori guztia, Orubeko ardo beltz onduarekin Urrezko Domina D.O.Ca. Errioxa eta Cava Brut Faustino Art Collection erreserba.
Sarreraren prezioa 49 eurokoa da (BEZa barne) helduentzat, eta haurrentzako sarrerarena (4 urtetik 12ra), 30 eurokoa (BEZa barne). Aldez aurretik erreserbatzen badira (otsailaren 28ra arte), prezioak 44 eurora jaisten dira, helduentzat; eta 25 eurora, haurrentzat.
Eta norberaren ibilgailuan joan nahi ez dutenentzat, autobus-zerbitzu esklusiboa izateko aukera eskaintzen da. Gasteiztik, prezioa (joan-etorria) 15 eurokoa da: 20: 00etan irtengo da Europa Jauregitik (Gasteiz etorbidea) eta 1: 30ean itzuliko da Villa-Luciatik. Logroñotik 8 euro ordaindu behar dira (joan-etorria), 20: 30ean El Espolónetik irten eta 1: 30ean Villa-Luciatik itzultzeko.