Posada Mayor de Migueloak ehun urtetik gorako espazioak berreskuratu ditu
2021ean, Migueloako maiorrean (Kale Nagusia, 20 Guardia), etxearen upategi zaharra ireki zuen berriro, Errioxa Jatorri Deitura Kalifikatua ardoak egiteko gunea, Guardiako hiribilduko harresien barruko landa-giroan.
XVII. mendetik ardoa egitea zen etxearen eta Guardiako ardogile askoren jarduera nagusia. Hala ere, jarduera hori harresitik kanpoko upategi industrialetara eraman zen, haitzuloak etxe- edo turismo-espazio gisa utziz.
1992an, ardoak onduz ekin zitzaion berriro bere upeltegiko jarduerari, eta 2020an, urte askotan lehen aldiz, berritu duten upeltegian elaborazio- eta ontze-prozesua egin zen, ehun urtetik gorako jarduera bat erabat berreskuratuz oso ingurune ezberdin eta bakarrean, XVII. mendeko etxe bateko harriz eta harlanduz egindako hormak eta XXI. mendeko elaborazio-prozesu modernoak konbinatuz.
Horrela, Migueloako Ostatu Nagusiak ardoaren esentzia, bere elaborazio-prozesuaren erromantizismoa eta historia itzuli dizkio etxeari. Barrika usain berezia, mahatsaren usaina eta hartziduraren lurrina etxera itzuli dira.