Esférica Rioja Alavesa Villa-Lucia Gune Gastronomikora itzuli da
Esférica Rioja Alavesa asteburu honetan itzuliko da eta musika, artea, gastronomia eta ardoen kontzertu egitarau erakargarriarekin egingo du. Arabako Errioxako natura eta ondare-agertoki ikusgarrienetako batzuetan egiten diren ekitaldiak. Aurten ere Villa-Lucía Gune Gastronomikoak parte hartuko du ekitaldian, eta abuztuaren 19an, ostirala, The Excitements eta Mute All DJ taldeen kontzertuak hartuko dituen egoitzetako bat izango da. Euskal eta galiziar zaporerik onenak dituen musika eta gastronomiako arratsaldea.
Esférica Rioja Alavesa bigarren edizioa abuztuaren 18tik 21era bitartean ibiliko da kokagune bakar baten bihotzean. Aurten, jaialdiak berriro jarriko zaitu harremanetan artista esklusiboekin, espazio paregabeetan egingo diren 15 kontzerturen bidez, besteak beste, Teenage Fanclub, Iván Ferreiro, Kruder & Dorfmeister, Tanxugueiras, Glassio, JP Bimeni & The Black Belts, Ele, Dani, Los Mejillones Tigre, Elena Setién, Omago, Germán & Dorfmeister, The Carmona edo Angel.
Iaz egin bezala, Villa-Lucía jaialdiko agertokietako bat izango da berriro, eta bi kontzertu eskainiko ditu, abuztuaren 19an, ostirala. «The Excitements», gure herrialdeko rythm ‘n’ blues eta souleko erreferentziazko talde katalanak, 13:30ean joko du bere estudioko laugarren diskoa, «Keepin ‘on ‘». Ondoren, 15:00etan, Mute All DJ’ izango da bere errepertorioarekin jarraituko duena, nu jazz, world music, down tempo, broken beat, elektronika eta black music estiloetatik abiatuta.
Gainera, gure Arabako eskualdeko natura- eta ondare-aberastasunak espazio paregabeak eskaintzen ditu, non naturak, paisaiak eta arkitekturak bat egiten duten tradizioaren presentzia modu gaurkotuagoan ulertzeko. Gastronomia da Villa-Luciaren bereizgarrietako bat. Hori dela eta, Euskal Herriko eta Galiziako janari eta edari puntuak izango dira, besteak beste, Km. 0 produktuen txokoa parrillan, momentuan, hanburgesa mini km 0, txingarretan; Lumagorri oilaskoa, txingarretan; eta Kantauriko hegaluzea txingarretan; eta Galiziako enpanadaren txokoa, «enpanada vegetal» eta «enpanada dulce».