

Umorea badator Villa Lucía Gune Gastronomikora Pedro Llamas eta Oscar Terolekin
Ostiral honetan, urriaren 22a, Biasteriko saltokiak ‘Gala de Risas Km.0’ ospatuko du.
Villa-Lucia Gune Gastronomikoa (Logroño errep., Biasteri) ospakizunetan jarraitzen du. ComeCulturako gaualdietan uda osoan izandako arrakastaren ondoren, euren egitaraua ez da geldituko eta umorea protagonista izango den topaketa prestatu dute. Ostiral honetan, urriaren 22an, 21: 00etan, ‘Gala de Risas Km.0’ izango da, mokadu menu bereziarekin, eta Pedro Llamas eta Oscar Terol komikoak izango dira protagonistak. Eskualdea algaraz beteko duen ezinbesteko hitzordua izango da.


Villa-Lucia Gune Gastronomikoa, Biasterin, kulturaren, enogastronomiaren eta dibertimenduaren topagune bihurtuko da. Udan ComeCulturako ekitaldi guztietan izandako arrakastaren ondoren, udazkeneko agendarekin jarraitzeko unea da, ‘Risas Km.0 Galarekin’ hasiko dena. Izan ere, ez dago udazkenaz gozatzeko modu hoberik eskualde honetan gau bakar batekin, ospe handiko bi komiko eta gauerako bereziki pentsatutako menu batekin baino. Oraingoan, Pedro Llamas eta Oscar Terol izango dituzte gonbidatu, eta “humor en llamas” eta “por comentarlo” ikuskizunekin harrituko dira.
Oscar Terolek gaurkotasunari buruzko errepasoa egin du “por comentarlo” saioan, umorez, gertatzen ari dena kontatuko dizun begirada konplize bitxiarekin. Ikuskizun bizia da, egunero-egunero gaurkotasunera eta berau garatzen den herrira egokitzen dena. Denok ditugun sentipen aitortu ezin horietatik askatu eta adiskidetu egiten gaituen umorea. Begirada ironikoa, batzuetan urratzailea, arima masaiatzen duena, estresetik askatzen duena eta burua lasaitzen duena. Gainera, bere alderdi musikala aurkeztuko digu hemen, berak konposatutako hiru abesti abestuz, gitarra lagun duela.
Pedro Llamasek, berriz, egunerokotasunaz hitz egingo digu “Humor en Llamas”, ikuspegi kritiko batetik, eta erakusten digu beti dagoela inguruan ditugun gauzak ikusteko modu bat baino gehiago, eta, horretarako, bere interpretazio, imitazio eta inprobisazio-dohainak baliatzen ditu, uneoro parte har dezazun. “Verano Azul” edo “Ana y los Siete” bezalako telesailak amerikar erara eginak direla imajinatzea, zergatik “Antes muerta que sencilla” Eurojunior irabazi zuen ulertzen saiatzea, edo Pocholo aktore dramatiko gisa defendatzea Pedrok bere bakarrizketetan kontatu dezakeenaren adibide batzuk besterik ez dira.


Gaua edertzeko, Villa-Luciak menu bakarra diseinatu du. “Gala Risas Km.0” menuarekin, hurbileko produktuak bereizgarri dituzten platerak aurkituko ditugu, mokadu bakoitzean tradizioa eta abangoardia batzen dituztenak. Hasteko, baserriko kutxatila txiki bat iritsiko da, honako osagai hauekin: sagar konpota duen tarrito hermetiko txiki bat foie, Erriberako tomate krema txupito bat salmorejo estiloan, mendiko boilur oliodun kardo krema botilatxo bat eta perretxiko eta onddo kremarekin hautsitako portzelana arrautza bat eta bere gorringoa. Martínez Somaloren hestebeteen surtidoarekin jarraituko dute, Euskal Herriko gaztarekin, Kantauriko atun entsaladillaz betetako kristalezko ogi-pulga bat piparrekin, tipuleta eta mahonesa errioxarra, Arabako patata-nahaskiz betetako kristalezko ogi-pulga bat, Martínez Somalo txorizo minarekin, eta amaitzeko, gazta-kremoso gozoarekin amaituko da, atzealdeko kremainarekin, eta gerriko kordearekin. Amaitzeko, kafe eta infusio zerbitzua eta Royal Bliss premium mixer konbinatua izango ditu. Gainera, ardo beltz ondua Monologo eta cava brut nature Aria izango dituzte platerak jateko.
La “gala de Risas Km. 0 ” Villa-Luciako Tempranillo aretoan izango da. Berritu ondoren, espazio segurua bihurtu da, eta ezarritako neurri guztiek lasaitasuna eta zure gozamena bilatzen dute. Ekitaldi honetarako sarrerak eskuragarri daude jada www.comecultura.com webgunean, 40 euroko prezioan pertsonako (BEZa barne).
Informazio gehiagorako eta erreserbak egiteko, 945 600 032 edo reservas@villa-lucia.com