

Villa-Luciak 20 urte baino gehiago daramatza ardoa eta kultura batzen gastronomia-gune paregabe batean
Laguardian (Araba) dago, Villa-Lucía espacio Gastronómico (Logroño errepidean). 20 urte baino gehiago daramatza ardoari buruz ikasten, Arabako Errioxako gastronomiarik onenari buruz, eta kultura du ardatz. Ardo botila baten atzean ezkutatzen den guztia deskubritu ahal izango duzu %100 inklusiboa den museoari esker, eta elaborazio onenez gozatu El Fabulista upategiari esker (Pl. S. Juan).
Arabako Errioxa ezagutzeko tokirik onena Villa-Lucia Gune Gastronomikoa eta Ardoaren Zentro Tematikoa dira. Teilatu beraren azpian, eskualdea bakar bihurtzen duten sekretu guztiak batzen dira.
Ardoaren usaina duen eta ardoa dakien zentro bat, abangoardia eta tradizioa uztartzen dituen gastronomia bat, jainkoen edari hau deskubritzeko edo ekitaldi ugari ospatu ahal izateko espazioak. Jende guztiarentzat pentsatuta dago.
Villa Luciak aurrerapen handiak egin ditu, eta horrek sari ugari merezi izan ditu. 2020an soilik, sari ugari jaso dituzte, besteak beste, Tripadvisor Travellers’ Choice 2020 saria, “Zardoya Otis por un mundo sin barrera” aitorpenen II. edizioan emandakoarekin batera. Gainera, 2020ko Enoturismo Establezimendu Onena izendatu dute, Enoturismoko Irisgarritasunari aipamen Berezia eginez Espainako Ardoaren Ibilbideak Enoturismoko V. Sarietan.
Irisgarritasun unibertsala eta 4Dko esperientzia bakarrarekin, ardoaren zentro tematiko hau lehena da mundu mailan% 100 inklusiboa gaztelaniaz, ikus-entzunezko efektu irisgarriak eta azken belaunaldikoak dituena, egokitutako panel didaktikoak eta 4Dko esperientzia bakarra, “En Tierra de Sueños”, munduan zehar ibili den eta nazioarteko hainbat sari merezi izan dituen 4Dko film labur bat, besteak beste, ‘The Best of the Fest 3D Shorts’ en Filfuerte aretotik 3D Festival bihurtu den ‘en Fest Fest Shorts Festival.
Gastronomia eta ospakizunak
Villa-Lucian ere gastronomiarik onenaz gozatzen da bere jatetxe erretegiari esker, non bizitza osoko zaporeak teknika modernoekin konbinatzen diren, platerei izaera paregabea eskainiz. Modu pausatuan egindako janariaren alde egiten dute, non ñabardurak benetako protagonista bihurtzen diren. Horregatik, Slow Food nazioarteko mugimenduan parte hartzen dute (jatorri-deituraren lehena). Errioxa) eta hurbiltasuneko, tokiko, Eusko Labeleko eta Km-ko produktuekin egiten dituzte platerak. 0. Posible da hiru menu aipagarri erreserbatzea: Asador Vintage menua, “Antojitos de Casquería” menua eta Euskadi Gastronomika menua.
Villa-Luciaren programa “ComeCultura” proiektuaren baitako hainbat jarduerarekin osatzen da. Ekimen horrek gastronomiaren eta kulturaren arteko lotura harrigarria bilatzen du, gaikako jaiekin, musikarekin, jarduerekin eta galekin, publiko guztiarentzat, eta oraindik ere sustraitzea oso presente dago.
Villa-Luciak edozein motatako ekitaldiak egiteko ekipamendurik onena ere badu, bai partikularrak (oturuntzak, ezkontzak, bataioak, jaunartzeak), bai profesionalak (bilerak, pizgarriak, biltzarrak, hitzaldiak, ekitaldiak, azokak), bere karpa klimatizatuei eta “Tempranillo” aretoari esker.
Gainera, El Fabulista upeltegia bisita dezakezu, Laguardiako hirigune historikoan sakonera handia duen upeltegia.


Villa-Luciatik eskaintzen duten beste jardueretako bat El Fabulista upeltegia bisitatzea da, Laguardiako bihotzean, mahastiz inguratutako Erdi Aroko hiribildua. Bere garaian Felix Maria Samaniego bizi izan zen jauregiaren sakoneran, XVIII. mendean eraikia, upeltegi hau dago, bisitarako erabat egokitua, lurrinez eta zaporez betea. Bere kalatuetan, ardoak egiteko ehun urtetik gorako modu bat aurkitu ahal izango duzu, eta, baita fabula-bisitetan ere, upategiari izena eman zion fabulagile ospetsua edo, beharbada, bere emaztearena agertuko da, “Venusen Lorategia” liburuan jasotako lehenengoaren ipuin erotikoetara hurbilduko zaituena.