Eguberriak konpainia onarekin ospatzen dira Villa-Lucian!
Biasteriko gune gastronomikoak abenduaren 15, 16 eta 22rako afari-festa bereziak eskaintzen dizkizu. Gastronomia Km. 0, giro bikaina eta hamaika sorpresa…
Gabonak izkinatik bueltan daude, konturatu baino lehen. Biltzeko, ospatzeko, urtean zehar bizi izandakoagatik topa egiteko eta datorren urtera arte pozez eta baikortasunez itxaroteko garaia da. Villa-Lucia Gune Gastronomikoak, Biasterin, ondo baino hobeto daki zein garrantzitsua den egun hauetan koadrilarekin, senideekin edo lanaren konpiekin Gabonak ospatzeko leku egokia aurkitzea. Horregatik, bost menu ikusgarri ekarri nahi dizkizu, hain abagune berezirako bakarrik diseinatuak. Eskaintza enogastronomiko handia, D.O.Cako lehen Km.0 jatetxea bakarrik. Errioxa, Slow Foodek akreditatua eta Solete Repsol batekin eskain zaitzake, zorrotza zarela. Apuntatzen zara?
Villa-Luciak beste era batera ulertzen ditu ospakizunak. Gastronomia aukeraketa paregabe batek zuzeneko musikarik onenarekin eta jai-girorik dibertigarrienarekin lagundu behar du beti, ezustekoetarako tartearekin, gaua ahaztezina izan dadin. Horregatik, abenduaren 15ean, 16an eta 22an, Guardiako gune gastronomikoak bost aukera enogastronomiko ere eskaintzen dizkizu, zure taldeko gainerako kideekin batera aukera dezazun, gehien gustatzen zaizun aukera, gaua zoragarria izan dadin.
Nolanahi ere, afari-festetan musika laguntza handia izango da Dolce Vita bikotearen eskutik. Afariaren ondoren, beti maitatuak izan diren Duo Imperial eta DJen zuzeneko emanaldiaren txanda iritsiko da. Dantzatzeko eta ondo pasatzeko egungo festa-musikarik onena. Gainera, festak irauten duen bitartean, Sweet & Candy taberna egongo da, eta, nola ez, photocall bat, beti gogoratzen diren gau batean zurekin doazenekin batera hilezkorra bihurtzeko. Hori gutxi balitz, gauean sorta enogastronomikoen zozketa zoragarriak eta esperientzia enoturistikoak izango dira, beste sorpresa batzuekin batera.
Zer aurkituko duzu Villa-Luciatik proposatzen dituzuen bost menu zoragarri horietan? Zapore nahastezina. Euskal Herriko eta Errioxako gastronomiaren errezeta apartak eskaintzeko produktu hurbilaren aldeko apustua egiten duen erretegi baten zigilu bakarra, eta, nola ez, Luchy Santamaría maitearen errezeta-liburua jarraitzeko.
Besteak beste, honako sorkuntza hauek aurki ditzakezu: “sagar-konpotarekin foie-gatzaz egindako ontzi txiki indibiduala”; “salmorejo estiloko Erriberako tomate-kremazko txupitoa”; “Erriberako zainzuri eta porruen krema epeleko botilatxoa”; “Erriberako barazki-pistoaren latatxoa, Kantauriko antxoa eta bokadoreen ezkontzarekin”; edo “kardu-krema epeleko botilatxoa, Mendiko boilur-olioarekin”.
“AOVE arroizdun baserriko txerri-bizkarraren buruketa”; “Kantabriako mendilerroko bigantxa-carpaccioa, AOVEko izozki krematsuarekin egindako herrialdeko gazta-lauzak”; “Martínez Somaloren txorizo apur bat mingarria ardo zuriari”; “txuletoi-kroketa artisauak txingarretan, portzelanazko arrautzetan”; “Luchy amonaren sojazko eta pistozko bexamelarekin etxean egindako espinaka-bolatxoak”; “arroz krematsua trigueroekin, perretxikoekin, onddoekin eta Mendiko boilurrarekin”; edo “Baserriko arrautza-yemak boilo-olioarekin, Lautadako patata-parmentierra perretxikoekin, onddoekin, urdaiazpikoarekin.
Orain arte ahoa ur egin bada, adi nagusiei: “Islandiako bakailaoa ajoarrieroari bere kurruskariarekin”; “Norvegiako izokin-solomoa zilantro, limoi eta tekila saltsarekin”; edo “Kantabriako mendilerroko behi-karrilerak Errioxako ardo beltzari bere goarnizioarekin”. Horrez gain, “mendiko txahal-azpizuna, Arabako patata frijituekin eta Erriberako piperrekin, sarmientoan erreta” edo “Lautadako okinarekin erretako esne-bildotsa” ere erabil daitezke. Egun bat denez, hobe da postrerako tartea utzi eta gozatzea “gazta krematsu bat, fresarabazko kuliekin eta hondoan ardoa eta kurruskari kurruskaria koroan”; “milaka orriko tarta tradizional bat, esnegainarekin eta kremarekin”; “goxua poto hermetikoan, etxeko erara”; edo “etxean egindako hiru txokolateko tarta”.
Menu guztiek aukera beganoak dituzte. Prezioak 44,50 €-tik 78,20 €-ra bitartekoak dira, aukeratutako menuaren arabera, eta plateren araberako estrak, hala nola azpizuna, esne-arkumea edo Kantauriko pintxo-legatza. Abenduaren 15ean, 16an eta 22an, gauez, ez bazaizu egokitzen zure erabilgarritasunera, Villa-Luciak beste menu eta aukera batzuk prestatu ditu 2023ko abenduaren 1etik 2024ko urtarrilaren 7ra bitartean Gabonetako jai hauetarako.
Eta egun hauetan autoa hartzea gomendatzen ez denez, Villa-Luciak autobus-zerbitzu esklusiboa eskaintzen du Logroñotik (8 €joan-etorria pertsona bakoitzeko) eta Gasteiztik (18 €joan-etorria pertsona bakoitzeko, gutxienez 35 pertsonarekin).
Gabonak beste era batera ospatu nahi dituzu? Gastronomiarik onenaz, girorik onenaz eta konpainiarik onenaz gozatu nahi duzu? Bada, erantzuna erraza da: handikiro ospatu Villa-Lucian!
Informazio gehiago: reservas@villa-lucia.com edo 945.600.032 telefonoan.