

5 pista Villa Lucía Gune Gastronomirako ihesaldi enoturista eta familiarrerako
Udaberrian soroak loratzen dira, eta ilusioak! Bidaiatzeko eta esperientzia berriez gozatzeko une egokia. Enogastronomiari lotutakoak bezala, ardo onaren zaporea eta usaina dariona. Guardian, Arabako Errioxaren bihotzean, gure mahasti-itsasotik sortzen den kultura esperimentatu, gozatu eta ikasteko leku berezi, paregabe baten zain daude familia guztiak. Villa-Lucía Espacio Gastronómico da (Logroño errepidea, Biasteri) eta sentsaziozko unibertso bati ateak irekitzen dizkio, ihesaldi ahaztezin batean partekatu ahal izango dituzun proposamenak errepikatuz.
1 – Munduko lehen Ardoaren Museoa % 100 inklusiboa gaztelaniaz
Villa Lucía Museoa Gastronomia Espazioa zuretzat pentsatuta dago. Ardoa 5 zentzumenekin ezagutu, sentitu, usaindu, ikusi eta dastatzeko lekua, artisautza teknologia eta efektu abangoardistenekin nahasten duen ibilbidea eginez, modu irisgarri eta inklusiboan. Bertan mahatsondoak eta xirriak joko dituzu, upelgilearen jarduera eta upelak egiteko egur motak ezagutuko dituzu, botila mota ezberdinak ezagutuko dituzu, ardo bota bat nola egiten den edo kortxoa nola egiten den. Gainera, ibilbidean zehar dastatze birtual bat egingo duzu, ardoaren usain, kolore eta zaporeak deskubritzen jolastuz; ukipen-estazioak aurkituko dituzu, ukitu daitezkeen benetako elementu, material eta tresnekin, braillez etiketatuta daudenak.
2 – 4D esperientzia ‘En Tierra de Sueños’


Vinfo batek (ardoaren iratxoa) Arabako Errioxako ondarea, tradizioa eta kultura ezagutzera gonbidatzen du publikoa, baita bizitza ikusteko beste modu batera ere. Teknika domotiko berrienekin, 4D efektuekin, hiru dimentsiotako irudi errealen aireko grabazioarekin eta mugimendua atzitzeko kamera estereoskopikoekin egina dago, baita benetako irudia ordenagailuz sortutakoarekin (animazioa) eta efektu sentsorialekin bateratzen duen muntaia batekin ere. Nazioarteko 18 sari zinematografiko baino gehiagorekin, inguruko aberastasuna ezagutzeko modu berri bat ahalbidetzen du, haurrak eta adinekoak sentsazio harrigarrien mundu batean sartuz.
3 – ‘Pásalo de Fábula’ esperientzia


Biasterira eta bere ingurunera egindako beste bisita bat barne hartzen du, harrituko zaituzten pasadizoz eta gertaera bitxiz betea. Jarraian, Bodega El Fabulista bisitatuko du, bi ardo dastatuz, eta 7 metroko sakoneran murgilduko da, Samaniegoko Jauregiaren azpian upategi bakar bat aurkitzeko. Felix Maria Samaniego fabulista ospetsua bertan bizi izan zen. Arabako Errioxako Erdi Aroko upategi berezienetako bat. Esperientziaren barruan, Ardoaren Museoa bisitatzea eta 4Dko esperientzia (Lurrean ametsetan) daude, baita aperitibo arina duten bi ardo dastatzea ere.
4 – ‘Tras los pasos de Samaniego, El Fabulista’ liburua
Txikienei ardoaren kultura, Arabako Errioxaren historia eta Fabulistaren irudia hurbiltzeko sortu zen. Fabulistaren benetako izena Félix María Serafín Sánchez Samaniego Zabala zen. Bere alegiek bizitzarako irakaspenak eskaintzen dizkigute, elkarrekin bizitzen ikasteko moralejak eta gizakiaren portaerak ulertzeko jakinduria.
5 – Comida familiar en el Asador de Villa Lucía Espacio Gastronómico
Ihesaldi honen sukaldaritzako ginga Villa-Lucía Erretegian jar daiteke, Errioxako Jatorri Deitura Kalifikatuko lehen jatetxea, 0 kilometrokoa, Slow Food nazioarteko mugimenduak egiaztatu eta homologatua eta Solete Repsol bat duena. Euskal Herriko eta Errioxako enogastronomia tradizionalik onenaz eta bertako ardorik onenez gozatzeko gunea. Juan Antonio Gómez sukaldari sarituak gidatutako gune gastronomiko berritzailea, bertako gastronomiaren sustraietan eta Luchy Santamariaren errezeta tradizionaletan oinarrituta. Vintage industrialeko apainketa bikaineko jangela nagusi batekin, honako plater hauek dastatzeko: «Potxak errioxarrean», «Patatak Errioxan», «Bakailao-solomoa Faroe», «Behi-txuletoia txingarretan» edo «esne-arkumetxoak sarmentuan», baita etxeko postre ugari ere. Hori guztia Errioxako Jatorri Deitura Kalifikatuko ardorik onenekin uztartuta.